Anasayfa Medya Haberler Google, Elektrikli Araçlar İçin Rota Planlama Özelliğini Yayınladı
Elektrik Araçların Rota Planlaması | Ajans Bilge Sosyal Medyada Paylaş

Google, Elektrikli Araçlar İçin Rota Planlama Özelliğini Yayınladı

Teknoloji devi Google, elektrikli araç sahiplerine yönelik rota planlama özelliğini aktif hale getirdi. Yeni özellik ile birlikte elektrikli araç sahipleri, rotalarındaki şarj noktaları ve ne kadar vakit harcayacaklarını görebilecek.

Google altyapısını kullanan elektrikli otomobil sahipleri, yeni navigasyon güncellemesi ile şarj için duracakları noktaları planlayabilecek. Böylece sürücüler için Google Haritalar tarafından en verimli rota da oluşturulabilecek.

Şarj İstasyonu Bilgileri De Gösterilecek

Güncelleme ile birlikte elektrikli araç sahipleri, araç bataryalarının menziline göre hangi şarj noktalarında duracaklarını bilecek. Bunun yanında istasyonlarda şarj için ne kadar zamana ihtiyaç duyulduğu ve istasyonda hangi tip şarj girişi olduğunu da araç sahiplerine gösterilecek.

XC40 Recharge veya Polestar gibi Google yazılımı kullanmayan araç sahipleri ise yeni özelliği kullanamayacak. Rota planlama özelliği, Android Auto, mobil ve Apple CarPlay'deki Haritalar uygulamasında kullanılamayacak. Elektrik araç sahipleri, şarj istasyonlarını görseler de rotaları düzenlenmeyecek.

Google bu özellik ile birlikte geleceğe yönelik planları hakkında da ufak bir açıklama yaptı. Açıklamada, Google Haritalar'ı ne olursa olsun daha fazla araç navigasyon sistemine entegre etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

ABD’li elektrikli otomobil devi Tesla kullanıcılarının uzun zamandır kullandığı bu özellik, geçen sene iOS 14 işletim sistemiyle Apple'ın Harita uygulamasına da gelmişti.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmakta ve kişisel verileriniz işlenmektedir. Detaylı bilgi almak ve kişisel verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenmek için Kişisel Verilerin İşlenmesi Politikamız’ı inceleyin.