Anasayfa Medya Haberler Facebook, çocuklar için Instagram geliştiriyor
Çocuklar İçin Instagram | Ajans Bilge Sosyal Medyada Paylaş

Facebook, çocuklar için Instagram geliştiriyor

Sosyal medya devi Facebook, 13 yaşından küçük kullanıcılara özel bir Instagram versiyonu geliştirmek için ilk adımları attı. Yeni versiyonda ebeveyn kontrolü olacağı öğrenildi.

İngiliz The Guardian gazetesine konuşan bir Facebook yetkilisi, Instagram’ın ‘Messenger Kids’ benzeri bir versiyonu üzerinde çalışıldığını, bu versiyon ile ebeveyn kontrolü üzerinde durulduğunu açıkladı.

Instagram’ın bu versiyon ile 13 yaş altı kullanıcılara ulaşarak, sosyal medyadaki etkinliğini artırmayı planladığı ifade ediliyor. Bilindiği üzere Instagram, mevcut uygulamaya 13 yaş altı çocukların kaydolmasına izin vermiyordu.

18 Yaş Altı Kullanıcılara Mesaj Atma Yasağı Geliyor

Facebook’un ayrıca, Instagram'ı daha güvenli bir hale getirmek için yetişkinlerden onay alınmadan 18 yaşından küçük kullanıcılara mesaj atmasını engelleyeceği bir güncelleme üzerinde de çalışıyor.

Bilindiği üzere Facebook geçtiğimiz yıllarda Instagram’ı almış, güvenliği sağlamak için de birkaç adım atmıştı.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmakta ve kişisel verileriniz işlenmektedir. Detaylı bilgi almak ve kişisel verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenmek için Kişisel Verilerin İşlenmesi Politikamız’ı inceleyin.