Anasayfa Medya Haberler Facebook, Videolara Reklam Ekleme Özelliği Getirdi!
Facebook, Videolara Reklam Ekleme | Ajans Bilge Sosyal Medyada Paylaş

Facebook, videolara reklam ekleme özelliği getirdi!

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformu Facebook, video yayınlayan üreticilere reklam ekleme özelliği getirdi. Böylece yayıncılar videolarına kısa reklamlar ekleyerek para kazanabilme imkânına kavuşmuş oldu.

Facebook, yayın içi reklamlarının Türkiye'de hayata geçirildiğini duyurdu. Böylece, Türkiye'deki video içeriği yayıncıları ve üreticileri platformdaki video içeriklerini yayınlamadan önce, yayın sırası veya sonrasında kısa reklamlar ekleyerek para kazanabilme imkânını elde etmiş oldu.

Videolara Reklam Yerleştirebilecekler

Reklam eklemek isteyen video içeriği üreticileri ve yayıncıları, İçerik Stüdyosu’nu kullanıp, buradan reklamları istedikleri videolara veya tüm videolara yerleştirerek para kazanabilecek.

"Facebook Videoları Üreticilere Gelir Elde Etme Fırsatı Verecek"

Pandemi döneminde çok sayıda kişinin Facebook’taki videolar üzerinden bağlantı kurduğunu hatırlatan Facebook Medya Ortaklıkları Yöneticisi Eren Sağır, bu süreçte profesyonel yayıncılardan habercilere, yapımcılardan spor kulüplerine kadar milyonlarca kullanıcının ilgi çekici videolarını Facebook’tan paylaştıklarını dile getirdi. Bunun üzerine video gelir dağılımı programını Türkiye’de aktif hale getirdiklerini ifade eden Sağır, video içerik üreticilerine yeni bir gelir elde etme fırsatı sundukları için heyecanlı olduklarını sözlerine ekledi.

İçerik Stüdyosu hakkında bilgi almak ve kullanmak için Facebook Yayın İçi Reklamlar Hakkında (https://www.facebook.com/business/help/943230709179046?id=1200580480150259&helpref=search&sr=1&query=About%20Facebook%20In-Stream%20Ads) yazısına, Ajans Bilge’nin verdiği hizmetlere ulaşmak için https://www.ajansbilge.com.tr internet sitesine bakabilirsiniz.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmakta ve kişisel verileriniz işlenmektedir. Detaylı bilgi almak ve kişisel verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenmek için Kişisel Verilerin İşlenmesi Politikamız’ı inceleyin.