Anasayfa Medya Haberler Facebook, Yeni Arayüzüne Geçiyor
Facebook Yeni Arayüzüne Geçiyor | Ajans Bilge Sosyal Medyada Paylaş

Facebook, Yeni Arayüzüne Geçiyor

Önceki popülerliğini kaybeden Facebook, 1 Eylül itibariyle arayüzünü değiştirerek kullanıcıların karşısına çıkacak. Kullanıcıların uzun zamandır beklediği bu yeniliğin Facebook’a olan ilgiyi artırıp artırmayacağı ise şimdilik meçhul…

Facebook, Eski Popülerliğini Kaybetti

Özellikle Instagram’ın popülerliğini her geçen gün artırması Facebook’a olan ilgili de etkiledi. Çoğu sosyal medya kullanıcısı ‘Hâlâ Facebook kullanan var mı?’ diye soruyor. Halbuki Facebook 2 milyara yakın kullanıcısıyla hâlâ çok büyük bir marka. Alanında bir ilk olan Facebook’un unutulması ise zor. Çünkü ilkler hiçbir zaman unutulmaz. Ayrıca Instagram ve WhatsApp gibi iki devi bünyesinde bulundurması da ayrı bir avantaj.

Facebook Arayüzü 1 Eylül’de Yenileniyor

Her ne kadar değişim ve dönüşümde geç kalsa da Facebook’un arayüzünde değişime gitmesi olumlu bir gelişme olarak görülüyor. 1 Eylül itibariyle kullanıcılar Facebook’a girdiklerinde yeni arayüzle karşılacak. Bu değişikliğin kullanıcı tercihlerini ne kadar etkileyeceği ise henüz bilinmiyor.

Z Kuşağında Karşılığı Yok

Yapılacak değişikliğin boyutu şimdilik bilinmezken, imajına olumlu bir katkı yapıp yapmayacağını ise zaman gösterecek. Ancak çoğu kişi değişikliğin etki göstermesinin zor olduğunu belirtiyor. Facebook’un bu güncellemeye mecbur kaldığını belirten uzmanlar, amacın marka değerini korumak olduğunu ve bunun da özellikle Z kuşağında bir karşılığının olmadığını vurguluyor.

Güncel sosyal medya haberlerinden haberdar olabilmek için https://www.ajansbilge.com.tr adresini takip edebilir, ürün veya markanızın internet reklamlarıyla ilgili destek almak için Ajans Bilge’yi arayabilir yada internet sayfasından teklif alabilirsiniz.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmakta ve kişisel verileriniz işlenmektedir. Detaylı bilgi almak ve kişisel verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenmek için Kişisel Verilerin İşlenmesi Politikamız’ı inceleyin.