Anasayfa Medya Haberler Google Lens İçin Artık İnternet Bağlantısına Gerek Yok
Google Lens İnternet Olmadan Çalışacak | Ajans Bilge Sosyal Medyada Paylaş

Google Lens İçin Artık İnternet Bağlantısına Gerek Yok

Arama motoru devi Google, Lens uygulamasına çevrimdışı çeviri özelliğini aktif hale getirdi. Google Lens ile artık internet bağlantısına gerek duyulmadan gerçek zamanlı çeviri yapılabilecek.

Google’nin 2017 yılında tanıttığı ve ilk olarak Pixel telefonlara özel sunduğu Lens uygulaması, 2018’de tüm Android cihazlar için kullanılabilir hale geldi. Google, Lens uygulamasına yaptığı internet bağlantısı olmadan çeviri yapılabilmesini imkân tanıyan güncelleme ile akıllı telefon kamerası veya fotoğraf kullanarak arama yapılmasını ve anlık çeviri yapılmasını sağlayacak.

Yeni özelliği kullanmak için ise yalnızca gerekli dil paketini akıllı telefonunuza indirmeniz gerekiyor.

Yeni Sürüm Google Play Store'da

Güncelleme ile birlikte akıllı telefon kameralarını yabancı dildeki yol tabelalarına ve diğer yazılara doğrulttuğunuzda gerçek zamanlı çeviri yapılabilecek. İnternete bağlı çeviri yapılırken metnin bir bölümü kopyalanabilirken, çevrimdışı sürümde ise tamamını kopyalanabiliyor. Google Lens'in son sürümü ise Google Play Store'dan indirilebiliyor.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmakta ve kişisel verileriniz işlenmektedir. Detaylı bilgi almak ve kişisel verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenmek için Kişisel Verilerin İşlenmesi Politikamız’ı inceleyin.