Anasayfa Medya Haberler Huawei’den Google ve Yandex’e bir rakip daha!
Google ve Yandex'e Bir Rakip Daha | Ajans Bilge Sosyal Medyada Paylaş

Huawei’den Google ve Yandex’e bir rakip daha!

Çinli teknoloji devi Huawei; Gmail, Yandex Mail, Yahoo Mail gibi e-posta hizmetlerine rakip olarak Petal Mail servisini geliştirdi. İlk olarak Çin’de kullanıma açılan ve Çince hizmet veren Petal Mail, Türkiye dahil olmak üzere bütün ülkelerde de kullanılabiliyor.

Gizchina’a göre Petal Mail henüz test aşamasında. Buna rağmen petalmail.com web sitesinden kullanıcı kayıt yaptıranlara @petalmail.com uzantılı mail adresi veriliyor. Ancak bu adres Huawei Kimliğinden tamamen ayrı.

Petal Mail Özellikleri Neler?

Çok yeni bir servis olan Petal Mail’in rakiplerine göre birçok özelliği eksik. Kullanıcıları beyaz bir arka plan tasarımıyla karşılayan Petel Mail, sol tarafında gelen kutusu, taslaklar, yıldızlı ve gönderilenler olmak üzere dört klasörle karşılıyor. Ancak istemeniz durumunda farklı adlarda klasörler de açabiliyorsunuz.

Petal Mail’in web arayüzünde ise iki sütünlu bir bölüm yer alıyor. İlk sütunda gelen kutusuna düşen e-postalar bulunurken, ikinci sütunda ise e-postanın içeriği, başlıkları ve diğer detayları genişletilmiş bir görünümle kullanıcıya gösteriliyor.

Huawei’nin sanal para birimi: Petals

ITHome raporlarına göre Huawei, PetalMail hizmetinin yanında Petals adlı sanal para birimi de duyurdu. Bu para biriminin detayları henüz belli değil ancak değerinin yaklaşık 0,0015 dolar (0,011 Türk Lirası) olduğu belirtiliyor.

Para biriminin ne amaçla kullanılacağı belli olmasa da kullanıcıların büyük ihtimalle bu para birimi ile uygulama içi satın alma işlemleri yapabileceği ifade edildi.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmakta ve kişisel verileriniz işlenmektedir. Detaylı bilgi almak ve kişisel verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenmek için Kişisel Verilerin İşlenmesi Politikamız’ı inceleyin.