Anasayfa Medya Haberler Google Arama, Mobil Cihazlar İçin Yeniden Tasarlanıyor
Mobil Cihazlar İçin, Google Arama | Ajans Bilge Sosyal Medyada Paylaş

Google Arama, Mobil Cihazlar İçin Yeniden Tasarlanıyor

Teknoloji devi Google, mobil cihazlardaki Google arama motoru sayfasının tasarımında değişikliğe gidiyor. Yapılacak değişiklikle arama sayfasının görünümü basitleşecek.

Tasarım değişikliğini yöneten Aileen Cheng, insanların aradıklarını daha hızlı ve daha kolay bulabilmesi için tasarımı basitleştirmek istediklerini söyledi. Yeni tasarımın daha hızlı taramayı mümkün kıldığını ifade eden Cheng, değişiklikleri şöyle sıraladı:

Yeni tasarımda daha kalın ve daha büyük metinler ile birlikte daha fazla Google yazı tipine sahip metin bulunacak. Kısmen azaltılmış gölgeler ile arama sonuçları ekranının genişliği daha artacak. Bunun yanında dikkat dağıtmadan önemli bilgileri vurgulamak için renkler “daha bilinçli olarak” kullanılacak.

Yeni tasarımda, sayfanın üst tarafında hem görsel karmaşa azaltılacak hem de daha fazla bilgi yer alacak. Böylelikle kullanıcının aradığı şeyi bulması için fazla aşağıya kaydırmadan sonuçların ayrıştırılması amaçlanıyor. Yeni tasarımın önümüzdeki günlerde kullanılacağı tahmin ediliyor.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmakta ve kişisel verileriniz işlenmektedir. Detaylı bilgi almak ve kişisel verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenmek için Kişisel Verilerin İşlenmesi Politikamız’ı inceleyin.