Anasayfa Medya Haberler Twitter, Türkiye'de temsilci atıyor
Twitter, TR' de temsilci atıyor | Ajans Bilge Sosyal Medyada Paylaş

Twitter, Türkiye'de temsilci atıyor

En önemli sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ın Türkiye'de temsilci atayacağı belirtildi. Erişim yavaşlatma uygulamasına kısa süre kala Twitter, Türkiye’nin şartlarını kabul ederek temsilci atama kararı aldı. Bu kararın ardından temsilci atamayan tek sosyal medya platformu olarak Pinterest kaldı.

Türkiye’nin günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurtdışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirmesinin ardından bu kararı yürürlüğe koymayan sosyal medya platformları teker teker temsilci atamaya başladı. Uzun süredir temsilci atamayan ve bu sebeple reklam cezasıyla karşılaşan Twitter da Türkiye’de temsilci atayacağını taahhüt etti. Bu karar ile birlikte Twitter, bant daraltma cezasından da kurtulmuş olacak. Twitter’in bu kararının ardından Türkiye’de temsilci bulundurmayan tek yabancı sosyal medya platformu olarak Pinterest kalmış oldu.

TWITTER BANT DARALTMA CEZASINDAN KURTULACAK

Geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren 5651 sayılı Kanunun ek 4'üncü maddesine göre, Türkiye'de temsilcilik açmayı kabul etmeyen sosyal medya platformlarına ilk adımda 10 milyon lira, ikinci adımda 30 milyon lira olmak üzere, toplamda 40 milyonar lira ceza kesilmişti. Para cezalarının ardından YouTube, TikTok ve Facebook temsilci atama kararı almıştı. Temsilci atamayan Twitter, Periscope ve Pinterest'e ise 2021 Ocak ayında reklam yasağı cezası verilmişti.

Twitter bu kararıyla kısa süre sonra uygulanacak bant genişliği daraltma cezasından da kurtulmuş oldu. Temsilci atamamakta direnen Periscope ise erişimi yavaşlatan bant daraltma cezası ile karşı karşıya gelecek. Bu arada Periscope'un faaliyetlerine mart ayında son vereceği daha önce açıklanmıştı.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmakta ve kişisel verileriniz işlenmektedir. Detaylı bilgi almak ve kişisel verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenmek için Kişisel Verilerin İşlenmesi Politikamız’ı inceleyin.