Anasayfa Medya Haberler WhatsApp, Kullanıcı Sözleşmesini 3 Ay Erteledi, İşte Alternatif Uygulamalar!
WhatsApp, Kullanıcı Sözleşmesini Erteledi | Ajans Bilge Sosyal Medyada Paylaş

WhatsApp, Kullanıcı Sözleşmesini 3 Ay Erteledi, İşte Alternatif Uygulamalar!

WhatsApp, 8 Şubat’tan sonra gizlilik ilkelerinde değişikliğe gitme kararı aldı. Bu kararı kullanıcıların onayına sunan uygulama, kullanıcılardan büyük tepki gördü. WhatsApp’ın bu değişiklik kararı sonrası kullanıcı verilerini başka uygulamalarla paylaşacağından endişelenen kullanıcılar, güvenli mesajlaşma uygulamaları arayışına girdi. Bunun üzerine WhatsApp, 8 Şubat’ta uygulamaya koyacağı gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs’a kadar 3 ay erteleme kararı aldı. WhatsApp’tan yapılan açıklamada, 8 Şubat’ta kimsenin hesabının askıya alınmayacağı ve silinmeyeceği duyuruldu.

WhatsApp’tan yapılan açıklamada, erteleme kararının kullanıcıların sunulan şartları daha iyi inceleyebilmeleri amacıyla alındığı belirtilerek, “Arkadaşlarınız ve ailenizle paylaştığınız şeyler aranızda kalır. Bu, kişisel görüşmelerinizi her zaman uçtan uca şifreleme ile koruyacağımız anlamına gelir, böylece ne WhatsApp ne de Facebook bu özel mesajları göremez. Paylaşılan konumunuzu da göremeyiz ve kişilerinizi Facebook ile paylaşmayız.” İfadelerine yer verildi.

WhatsApp Yerine Kullanılabilecek Uygulamalar

Telegram

Rusya merkezli bir uygulama olan Telegram, WhatsApp’ın kararı sonrası en çok tercih edilen uygulama haline geldi. Son Türkiye’de son bir hafta içerisinde Telegram’ın kullanıcı sayısı yaklaşık 40 milyon arttı. Kullanımı ücretsiz olan ve mesajlaşmanın yanında sesli/görüntülü görüşmeye imkân tanıyan Telegram, hem cep telefonlarında hem de dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Uçtan uca şifreleme özelliği ve MTProto protokolü ile güvenliği sağlıyor.

Signal

legram’dan sonra kullanıcıların en çok yönlendiği uygulama olan Signal, şifreli ve açık kaynaklı bir mesajlaşma uygulaması. Tüm mesajların uçtan uca şifrelendiği Signal’de sesli ve görüntülü aramalar yapmak mümkün. Google Play ve Apple Store üzerinden indirilebilen bu uygulama, şifrelenmiş yazışmalara, otomatik silinen mesajlar ve gizli klavye modu gibi çok sayıda özelliği barındırıyor. Tesla’nın mucidi Elon Musk tarafından tavsiye ediliyor.

BİP

WhatsApp’ın yerine kullanılabilecek Turkcell’in Türk yazılımcıları tarafından geliştirilen bir uygulamadır. Bütün operatörler tarafından kullanılabilen bir uygulama olan BİP, mesajlaşmanın yanı sıra grup olarak sesli ve görüntülü aramaya imkân tanıyor. BİP’in Mac ve Windows için geliştirilen uygulaması da bulunuyor.

Viber

Yıllardır kullanılan bir uygulamadır. Sesli ve görüntülü arama özelliği bulunan ve bilgisayardan da kullanılabilen Viber’de 250 kişiye kadar da grup açılabiliyor.

Line

Japonlara ait bir mesajlaşma uygulaması olan Line’da ücretsiz metin ve sesli mesajlaşma, grup sohbeti ve sesli arama özellikleri yer alıyor. Hem Android hem de iOS altyapılı telefonlarda çalışan bu uygulama, bilgisayarlarda da kullanılabiliyor.

iMessage

Teknoloji devi Apple’in cihazları için geliştirdiği iMessage, grup mesajlaşma, mesaj efektleri, konum paylaşımı gibi özellikler sunuyor. Uçtan uca şifreleme desteğine sahip olan uygulama, iPhone, iPad ve Mac cihazlarda eş zamanlı kullanılabilme imkânına sahip.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmakta ve kişisel verileriniz işlenmektedir. Detaylı bilgi almak ve kişisel verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenmek için Kişisel Verilerin İşlenmesi Politikamız’ı inceleyin.