Anasayfa Medya Haberler Yanlış Tweet için Geri Al Özelliği Geliyor
Yanlış Tweet için Geri Al Özelliği | Ajans Bilge Sosyal Medyada Paylaş

Yanlış Tweet için Geri Al Özelliği Geliyor

Twitter, günümüzde insanların fikirlerini beyaz ettiği bir sosyal medya uygulaması olarak biliniyor. İnsanlar olaylar, durumlar hakkındaki görüşlerini Twitter üzerinden paylaşarak olaylara müdahil oluyor. Ancak bazen yazım yanlışı veya başka bir nedenle tweetlerde düzenleme yapmak gerekebiliyor. Çoğu sosyal medya uygulamasında düzenleme yapılabilmesine rağmen Twitter’de bu özellik bulunmuyordu. Twitter, kullanıcılardan gelen yoğun talepler sonrası tweet geri alma özelliğini getiriyor.

Twitter’ı inceleyen yazılım geliştiricisi Jane Manchun Wong, platforma “Tweeti Geri Al” özelliği geleceğini, yeni özelliğin test aşamalarının sürdüğünü belirtiyor. Ancak bu özelliğin ne zaman aktif hale getirileceği ise henüz bilinmiyor.

Twitter, tweeti geri alma özelliğini test ediyor

Wong, Twitter’ın yeni özelliğinin nasıl çalıştığını paylaştığı videodan gösterdi. Videoya göre, ‘Tweeti Geri Al’ özelliği, paylaşım yapıldığı zaman karşımıza bildirim olarak çıkacak. Birkaç saniye ekranda görünecek bildirim penceresinde bir de geriye doğru sayan bir zamanlayıcı bulunacak.

Tweetinizi geri almak istediğinizde, zamanlayıcı dolmadan ekranda bulunan ‘Geri Al’ düğmesine basmanız gerekiyor. Ancak bunun için hızlı hareket etmeniz lazım. Çünkü zamanlayıcının süresi kısa. Zamanlayıcı dolmadan ‘Geri Al’ düğmesine basmanız durumunda tweetiniz hiç kimse görmeden silinecek. Yani tweeti hiç paylaşmamış olacaksınız.

Tweet düzenleme özelliği neden getirilmiyor?

Geçtiğimiz yıllarda bir demeç vererek Twitter’in çalışma mantığını açıklayan Twitter CEO’su Jack Dorsey, tweet düzenleme özelliğini neden getirmediklerini şöyle açıklamıştı: “İlk etapta düzenleme yapmamamızın nedeni, SMS üzerine kurulu olmamız, kısa mesajlar üzerine inşa edilmiş olmamızdır. Bir kısa mesaj gönderdikten sonra geri alamazsınız. Dolayısıyla, bir tweet gönderdiğinizde de onu geri alamazsınız. Bu yüzden belki göndermede 5 ila 30 saniyelik bir gecikme uygulayabiliriz. Böylelikle, pencerede düzenleyebilirsiniz.”

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmakta ve kişisel verileriniz işlenmektedir. Detaylı bilgi almak ve kişisel verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenmek için Kişisel Verilerin İşlenmesi Politikamız’ı inceleyin.